Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı  kuru börülce
 - 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet büyük boy  soğan
 - 1 adet  havuç
 - 1 adet  köy biberi
 - 1 yemek kaşığı  domates salçası
 - 5 su bardağı  sıcak su
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz börülceleri süzdükten sonra bir tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave ettikten sonra, börülceler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika haşlayın.
 - Börülceler haşlanırken; soğanı, havucu ve biberi küp küp doğrayın.Haşlanmış börülceleri süzün ve bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını alıp, kızdırın.
 - Doğranmış soğanı pembeşelene dek kavurun ve ardından doğranmış biberi de ekleyip, biraz daha kavurun.
 - Doğranmış havucu ve salçayı da ilave edip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
 - Haşlanmış börülceleri ve 5 su bardağı kaynar suyu ekleyip, güzelce karıştırın
 - Tuzunu da ilave ettikten sonra, kaynayana dek karıştırın ve altını kısıp, kapağını da kapatıp, yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
 - Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.