Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kuru börülce
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet köy biberi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz börülceleri süzdükten sonra bir tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave ettikten sonra, börülceler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika haşlayın.
- Börülceler haşlanırken; soğanı, havucu ve biberi küp küp doğrayın.Haşlanmış börülceleri süzün ve bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını alıp, kızdırın.
- Doğranmış soğanı pembeşelene dek kavurun ve ardından doğranmış biberi de ekleyip, biraz daha kavurun.
- Doğranmış havucu ve salçayı da ilave edip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış börülceleri ve 5 su bardağı kaynar suyu ekleyip, güzelce karıştırın
- Tuzunu da ilave ettikten sonra, kaynayana dek karıştırın ve altını kısıp, kapağını da kapatıp, yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.