Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet kereviz (büyük boy)
- 1 adet limonun suyu
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 bardak su
- 2 parça limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizleri soyun. Varsa yapraklarını ve saplarını bir kenara ayırın. Soyduğunuz kerevizleri küp küp doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Havuçları da soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.
- Ayırdığınız kereviz saplarını ve yapraklarını yıkayın ve minik minik doğrayın.
- Zeytinyağın yarısını geniş tabanlı bir tencerede ısıtın.Doğradığınız havuçları 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Kerevizleri de ekleyerek 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Kereviz saplarını ve yapraklarını da ekleyin.
- Limon suyu, portakal suyu ve suyu tencereye ekleyin.
- Limon kabuğunu ekledikten sonra şeker ve tuzunu da katın.
- Kaynadıktan sonra kısık-orta ateşte kerevizler yumuşayınca dek tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde zeytinyağın diğer yarısını ekledikten sonra pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 30-35 dakika kadar sonra piştiğinde bıçağın ucuyla kerevizlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiyse ocaktan alın. Dilerseniz ılık, dilerseniz oda sıcaklığında dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Zeytinyağlı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizi patates, ayva, soğan veya bezelye gibi malzemeler ekleyerek de pişirebilirsiniz.
Zeytinyağlı Kereviz tarifi için servis önerisi
Üzerine kıyılmış maydanoz veya dereotu serperek servis edebilirsiniz.