Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kereviz
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet limon
Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizleri, soğanı, patatesi ve havucu soyun.
- Hepsini eşit büyüklükte küp küp doğrayın.
- Pişireceğiniz tencereye biraz zeytinyağı koyup soğanları atın ve bir miktar kavurun.
- Kavrulmuş soğanın üstüne havuçları atıp 1 dakika da ikisini beraber kavurun.
- Kereviz ve patatesleri de tencereye atıp, hepsini karıştırıp tuz ekleyin.
- Limonun suyunu sıkın ve 2 su bardağı suyla karıştırıp tencereye ekleyin.
- Bir taşım kaynatıp altını kısın ve kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kereviz tarifi için servis önerisi
Soğuyunca dereotu ile servis yapabilirsiniz.