Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet limon

Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizleri, soğanı, patatesi ve havucu soyun.
  • Hepsini eşit büyüklükte küp küp doğrayın.
  • Pişireceğiniz tencereye biraz zeytinyağı koyup soğanları atın ve bir miktar kavurun.
  • Kavrulmuş soğanın üstüne havuçları atıp 1 dakika da ikisini beraber kavurun.
  • Kereviz ve patatesleri de tencereye atıp, hepsini karıştırıp tuz ekleyin.
  • Limonun suyunu sıkın ve 2 su bardağı suyla karıştırıp tencereye ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp altını kısın ve kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kereviz tarifi için servis önerisi

Soğuyunca dereotu ile servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025