Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 adet arpacık soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam dereotu

Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu ve zeytinyağını bir tencereye alın.
  • Arpacık soğanları ve sarımsakları ilave edip kavurun.
  • Soğanların rengi dönünce üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip pişirin.
  • Havucun pişmesine yakın limon suyu, portakal suyu ve kerevizlerini de ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025