Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 adet arpacık soğan
- 1/2 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Havucu ve zeytinyağını bir tencereye alın.
- Arpacık soğanları ve sarımsakları ilave edip kavurun.
- Soğanların rengi dönünce üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip pişirin.
- Havucun pişmesine yakın limon suyu, portakal suyu ve kerevizlerini de ilave edip pişirmeye devam edin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli oluyor.