Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Sebzeler yıkanır ve soyulur. İri küpler halinde kesilir. Soğan küçük küp olarak kesilir
- Çiğden kereviz, patates, havuç ve soğan bir tencereye konur. 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
- Ben yarım su bardağı zeytinyağı kullandım. 1 yemek kaşığı un az suyla açılır ve tencereye ilave edilir. 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Portakal ve limon sıkılır. Maydanoz doğranır. Pişen yemeğe portakal ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
Zeytinyağlı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Portakal ve limon suyunu en son ilave edince tatlı ve ekşi tadını çok daha güzel alıyorsunuz.