Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi

Zeytinyağlı Karnıyarık

Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi

Zeytinyağlı Karnıyarık tarifi: Zeytinyağlı Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek İçin:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet yeşil biber

İç Harcı İçin:

  • 3 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar hafif kabuğu üzerinde kalacak şekilde soyulur, tuzlu suyun içerisinde yarım saat bekletilir.
  • Sonra kızgın zeytinyağının içerisine atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
  • Ayrı bir tavada soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
  • Soğanın rengi şeffaflaşınca kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Yaklaşık 5 dakika sonra üzerine rendelenmiş iki domates eklenir.
  • Suyunu çektikten ocak kapatılır tuz ve karabiber eklenir.
  • Kızarmış olan patlıcanların içerisine, hazırlamış olduğumuz harç yerleştirilir.
  • Üzerine biberler ikiye bölünüp konur. Bir adet domates de ay şeklinde kesilerek üzerine yerleştirilir.
  • Sonra fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Sosu için bir su bardağı ılık suyun içerisinde bir tatlı kaşığı salça çözdürülünceye kadar karıştırılır.
  • Hazırlanan sos fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırının içerisinde 180 derecede yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025