Zeytinyağlı Karnıyarık Tarifi
Zeytinyağlı Karnıyarık tarifi: Zeytinyağlı Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek İçin:
- 4 adet patlıcan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet yeşil biber
İç Harcı İçin:
- 3 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar hafif kabuğu üzerinde kalacak şekilde soyulur, tuzlu suyun içerisinde yarım saat bekletilir.
- Sonra kızgın zeytinyağının içerisine atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
- Ayrı bir tavada soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
- Soğanın rengi şeffaflaşınca kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Yaklaşık 5 dakika sonra üzerine rendelenmiş iki domates eklenir.
- Suyunu çektikten ocak kapatılır tuz ve karabiber eklenir.
- Kızarmış olan patlıcanların içerisine, hazırlamış olduğumuz harç yerleştirilir.
- Üzerine biberler ikiye bölünüp konur. Bir adet domates de ay şeklinde kesilerek üzerine yerleştirilir.
- Sonra fırın tepsisine yerleştirilir.
- Sosu için bir su bardağı ılık suyun içerisinde bir tatlı kaşığı salça çözdürülünceye kadar karıştırılır.
- Hazırlanan sos fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış fırının içerisinde 180 derecede yarım saat pişirilir. Afiyet olsun.