Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifi: Zeytinyağlı Karalahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Karalahana Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Karalahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 bağ karalahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 demet maydanoz
  • 1/4 demet nane
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Karalahanaları temizleyin ve kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın. Sıcak sudan çıkarttığınız yaprakları soğuk suya alarak şoklayın.
  • Soğanı küp küp doğrayın.
  • Pirinçleri iyice yıkayın.
  • Küp küp doğradığınız soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun.
  • Kavrulan soğanlara pirinçleri ilave edin ve hafif kavurduktan sonra salçayı ilave edin.
  • Sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte pirinçleri hafif haşlayın. Tuzu ve pul biberi ilave edin.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin. İç harcı hazırlayın.
  • Dolmayı pişireceğiniz tencerenin altına maydanoz ve nane yapraklarını koyarak dolmanın dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz.
  • Yaprakların ortasına harcı koyup kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Tencereye düzgünce dizin ve üzerine ölçülü zeytinyağının hepsini dökün. 1 tatlı kaşığı tuzu ekstra olarak ilave edin ve 1 adet kesme şeker atarak zeytinyağlı lezzeti tamamlayın.
  • 1-1,5 su bardağı soğuk su ilave edin ve dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Pişirmeye bırakın. 25-30 dakika sonra yapraklar iyice yumuşayınca ve pirinç taneleri iyice yumuşayınca altını kapatın ve cam bir borcama dizin. İşte bu kadar. Bol limonla afiyetle tüketin.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?

Dolmalar pişerken üzerine tabak kapatmak buharla pişmesine ve dağılmamasına yardımcı olacaktır. Zeytinyağlı yemekleri pişirirken kesme şeker kullanmak lezzeti artıracaktır.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması tarifi için servis önerisi

Bol limonla sunumunuzu renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025