Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması tarifi: Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet büyük boy kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
Zeytinyağlı Kapya Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanı 5 dakika kavurun. Üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
- Dolmalık fıstık, tuz, karabiber, kuru nane, yenibahar, tarçın ve kuş üzümünü tencereye ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu üzerine ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
- İçleri temizlenmiş kapya biberlerin üzerine iç pilavı doldurun. Üzerinede 1 parmak boşluk bırakın.
- Kapya biber dolmalarını tencereye yerleştirip üzerine suyu ilave edin ve yumuşayana dek pişirin. Soğuduktan sonra limon ilavesiyle servis edin.