Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) kuru nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber)
- 1 tutam tuz
Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Soğanların rengi değiştikten sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve hemen ardından yine küçük küçük doğradığımız kabakları ekliyoruz.
- Üzerine tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine nane ve dilimlediğimiz sarımsakları ekliyoruz.
Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme esnasında ekstra su eklememeye çalışın. Kendi suyuyla pişmesi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.