Zeytinyağlı Kabak Tarifi
Zeytinyağlı Kabak tarifi: Zeytinyağlı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayın ve alacalı bir şekilde soyun. Kuş başından biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın.
- Soğanları yemeklik doğrayın. Domatesi küpler halinde doğrayın.
- Geniş tabanlı bir tencereye yağı alın ve ısıtın. Ardından soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Soğanların rengi dönünce salçayı ekleyin ve salçayla birlikte kavurmaya devam edin.
- Kabakları ekleyin ve karıştırıp, bir süre pişirin.
- Ardından domates, şekeri ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Kabaklar dişe gelene kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin, arada kapağı açarak karıştırmayı unutmayın.
- Ocaktan alın ve ince doğranmış dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak tarifinin püf noktası nedir?
Alacalı doğrama işlemini bir çatal kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kabağın bir ucundan diğer ucuna doğru yukarıdan aşağıya çatalı çekin. Kabakları da oldukça büyük şekilde doğramaya dikkat edin. Zeytinyağlı yemeklerin çoğuna şeker atılır böylece zeytinyağı daha belirgin hale gelir. Ayrıca zeytinyağlı yemekleri pişirdikten sonra dinlendirerek hatta bir gün buzdolabında bekletip, servis ederek zeytinyağının donarak daha yemeği daha lezzetli hale getirmesini sağlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Kabak tarifi için servis önerisi
Üzerine bol dereotu serperek servis edebilirsiniz.