Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifi: Zeytinyağlı İmam Bayıldı için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı İmam Bayıldı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı İmam Bayıldı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küp şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 küçük kase maydanoz
  • 1 büyük su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak patlıcanlarınızı, saplarını koparmadan pijama şeklinde çizgi çizgi soyun. Soyduğunuz patlıcanları 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayarak bir kızartma tenceresinde, sıvı yağ ile ilk sertliğini alana dek, içi yarılacak gibi yumuşayana kadar kızartın.
  • Küp küp doğradığınız patatesleri de fırında pişme payı düşünülerek hafif kızartın.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Biberleri ve sarımsakları ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Önce domatesleri sonra da salçayı ekleyerek iyice harmanlayın.
  • Son olarak kızarttığımız patatesleri, maydanozları ve baharatları ekleyin, karıştırın. İç harcımız hazır.
  • Patlıcanları borcama dizerek bir kaşık yardımı ile cepler açın, içini dolduracağımızı düşünerek tam yarmamaya dikkat etmeniz gerekli.
  • İçlerini hazırladığımız harç ile doldurun.
  • Son olarak bir sos tenceresinde üzerlerine dökmek için salça su karışımı yapıp kaynatın.
  • Bir kepçe yardımıyla patlıcanlar üzerinde gezdirerek dökün ve fırına atabilirsiniz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları suda bekletmeniz acısını alacaktır ve daha kolay pişmelerini sağlayacaktır.

Zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifi için servis önerisi

Yanında pirinç veya bulgur pilavı ile servis edebilir, üstüne bir tutam maydanozu süs ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025