Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet soğan
- 300 gram iç bakla
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin.
- İç Baklaların kabuklarını soyun. (sıcak suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulur.)
- Öncelikle soğanları piyazlık doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve soğanları ekleyin.
- Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu gezdirerek serpin ve enginar çanaklarını üzerine kapatın.
- Limon suyunu ve ılık suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- İç baklaları başka bir tencereye alın, üzerilerine geçecek kadar su ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Baklalar soğuyunca kabuklarını soyun.
- Baklalı harcı enginar çanaklarının içine doldurun.
- Oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyin.