Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet soğan
  • 300 gram iç bakla
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tutam dereotu

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • İç Baklaların kabuklarını soyun. (sıcak suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulur.)
  • Öncelikle soğanları piyazlık doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve soğanları ekleyin.
  • Toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu gezdirerek serpin ve enginar çanaklarını üzerine kapatın.
  • Limon suyunu ve ılık suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • İç baklaları başka bir tencereye alın, üzerilerine geçecek kadar su ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • Baklalar soğuyunca kabuklarını soyun.
  • Baklalı harcı enginar çanaklarının içine doldurun.
  • Oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?

Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025