Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet enginar
- 500 gram iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7-8 dal taze nane
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginarlarını temizlenmemiş şekilde aldıysanız temizleyip yıkayıp kalın küpler halinde doğrayıp limonlu suda bekletiniz.
- İç baklalarınızı ayıklayıp yıkayınız. Soğanları soyup,küp küp doğrayınız.
- Bir tencerenin içerisine önce soğanları ve zeytinyağını ekleyip bir-iki tur kavurduktan sonra üzerine suyu süzülmüş enginar ve ayıklanmış baklaları ekleyip 2-3 dakika kavurunuz.
- Daha sonra üzerini geçmeyecek şekilde suyunu ve tuzu ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakınız.
- Yemeği ocaktan indirmeye yakın ince kıyım taze naneleri de ekleyip ocağın altını kapatıp,ılık servis ediniz. Afiyet olsun!
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Mümkün mertebe konserve değil taze enginar kullanmaya özen gösterin.