Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi
Zeytinyağlı İç Bakla tarifi: Zeytinyağlı İç Bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı İç Bakla nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı İç Bakla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı İç Bakla tarifi nasıl yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince yemeklik bir biçimde doğrayın.
- Sarımsakların da kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
- Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın. Güzelce kavurun.
- Ardından iç baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine sarımsak, su, tuz ve şekerini ilave edin.
- Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Bu süre baklanızın tazeliğine göre uzayıp kısalabilir.
- Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Zeytinyağlı İç Bakla tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlı yemeklerde pişerken içine şeker eklemek ve pişip soğuduktan sonra sızma zeytinyağı ilave etmek lezzetine lezzet katmanızı sağlar. Pişme süresi baklanızın büyüklüğüne ve cinsine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.