Zeytinyağlı Grissini Tarifi
Zeytinyağlı Grissini tarifi: Zeytinyağlı Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Zeytinyağlı Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 120 mililitre su
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 bardak tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi şekeri
Zeytinyağlı Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kaba tam buğday ununu ekleyelim.
- Zeytinyağını tuzu ve Hindistan cevizi şekerini ekleyelim.
- Mayalı karışımı da ekleyip elimizle yavaş yavaş yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 20 dakika bekletelim
- Hamuru 4 eşit mezeye bölelim ve her bir mezeyi oklava ile açalım ve bıçakla şeritler halinde keselim.
- Kestiğimiz şeritleri elimizle yuvarlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yuvarladığımız grissinileri dizelim. 190 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
Zeytinyağlı Grissini tarifinin püf noktası nedir?
Su oda ısısında olmalı. En az 20 dakika ve üzeri kalalı olacak şekilde hamur mayalanmaya bırakılmalıdır.
Zeytinyağlı Grissini tarifi için servis önerisi
Domates sosunu dipsos olarak tercih edebilirsiniz.