Zeytinyağlı Gevrek Poğaça Tarifi
Zeytinyağlı Gevrek Poğaça tarifi: Zeytinyağlı Gevrek Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Gevrek Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Zeytinyağlı Gevrek Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 4 su bardağı un
İçi İçin:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Zeytinyağlı Gevrek Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yağları, sütü, yumurtaları bir kaba alın ve üstüne kabartma tozlarını ekleyin. Üstüne elma sirkesi ekleyerek köpürtün.Tuzunu da ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın elinizle yuvarlayıp avucunuzla ezin ve ortasına peynir koyup, yarım ay şeklinde kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Kenara ayırdığınız yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı yağ ile çırpın ve üstlerine sürün.
- Son olarak çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın, ılık ya da soğuk servis edin. Afiyetler olsun!