Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifi: Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy enginar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 demet dereotu

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Kaynayan suya tuz atılıp bezelye haşlanır. Renginin yeşil kalması için buzlu suda bekletilir.
  • Zeytinyağında soğan ardından havuç sotelenir. Enginarların çukur kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Garnitürler çukur enginara eklenir.
  • Sıcak su, limon suyu, şeker ve tuz eklenip orta kısık ateşte pişirilir.

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025