Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifi: Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Kaynayan suya tuz atılıp bezelye haşlanır. Renginin yeşil kalması için buzlu suda bekletilir.
- Zeytinyağında soğan ardından havuç sotelenir. Enginarların çukur kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir.
- Garnitürler çukur enginara eklenir.
- Sıcak su, limon suyu, şeker ve tuz eklenip orta kısık ateşte pişirilir.
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.