Zeytinyağlı Fava Tarifi
Zeytinyağlı Fava tarifi: Zeytinyağlı Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Fava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru bakla
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp kesme şeker
Zeytinyağlı Fava tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın.
- Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.
- Arada baklaların su çekme durumuna göre kalan 1 su bardağı sıcak suyu da azar azar ekleyebilirsiniz.
- Baklalar tamamen yumuşadığında tüm suyu çekmiş olmasınlar, biraz su kalmış olmalı. Blenderdan geçirip, püre haline getirin ve ıslattığınız baton bir kek kalıbına favanızı dökün.
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin ve dolatan alıp, kalıptan çıkarın. Dilimleyin, üstüne zeytinyağı gezdirin, dereotu ile süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Fava tarifinin püf noktası nedir?
Favanın servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çekecek ve kıvam alacaktır.
Zeytinyağlı Fava tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotu, ince doğranmış mor soğan ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.