Zeytinyağlı Erikli Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Erikli Enginar tarifi: Zeytinyağlı Erikli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Erikli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Erikli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram kuru erik
- 15 adet arpacık soğan
- 4 adet orta boy enginar
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 kahve fincanı portakal suyu
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- 100 ml. zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy havuç
Zeytinyağlı Erikli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Çekirdeksiz kuru erikleri ortadan ikiye kesin. Enginarları dikkatli bir şekilde ayıklayın. Sarımsakları ayıklayın. Havucu rendeleyin.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencereye alın. Enginar ve sarımsakları birlikte soteleyin.
- Ayıklayıp bütün olarak bıraktığınız arpacık soğan, rendelenmiş havuç, taze sıkılmış limon ve portakal suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirdiğiniz enginarlara kuru erikleri ekleyin. Soğuduktan sonra arzuya göre enginar çanaklarının orta kısımlarına yerleştirdiğiniz fava eşliğinde servis edin.
Zeytinyağlı Erikli Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Enginarları kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.