Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Zeytinyağlı Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 adet limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları limonla güzelce ovun ve her bir enginarı 5-6 üçgen dilim olacak şekilde kesip içine un ve limon suyu koyduğunuz su dolu bir kabın içerisine alıp bir kenarda bekletin.
- Kuru soğanı, havuçları, kırmızı biberi ve patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın.
- Geniş bir tencereye önce doğranmış kuru soğanları, üstüne havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat olacak şekilde dizin.
- 4Enginarları süzün ve durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne dizin.
- Tencereye 1,5 su bardağı soğuk suyu ve zeytinyağını ekleyin.
- Tuz ve şekeri de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
- Pişme süresinin sonunda sebzelerin pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin ve pişmiş olan yemeğinizi pişirdiğiniz tencerede ılıklaşmaya bırakın.
- Yemeğiniz ılıklaştıktan sonra üstünü dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Enginar kalbini hazır olarak alabileceğiniz gibi, çiçek olarak alıp, kalbini kendiniz de çıkartabilirsiniz. Damak zevkinize göre içerisine bezelye de ekleyebilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler ılıklaşıncaya kadar pişirildikleri tencerede bekletilirse daha lezzetli olur.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi için servis önerisi
Yemeğinizi dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.