Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet limon
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.
- Pembeleştikten sonra küp küp doğramış olduğunuz havucu ekliyoruz.
- Havuç ve soğanı 3 -4 dakika soteledikten sonra bezelyeyi ve küçük küçük doğradığımız enginarları ekliyoruz.
- 2 limonun suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz ekstra su ekleyebilirsiniz.