Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi: Zeytinyağlı Enginar Kalbi için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Kalbi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Zeytinyağlı Enginar Kalbi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kavanoz enginar kalbi
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam yenibahar
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1/2 demet dereotu (üzeri için)
Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları mini mini doğruyor, zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar ve zerdeçalı serpip karıştırıyoruz.
- Soğanlar renk alınca, yine aynı büyüklükte doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz. 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Bezelyeleri ve 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Enginar kalbini kavanozdan çıkartıp sularını süzüp tencereye alıyoruz. 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Soğuduktan sonra ince ince kıydığımız dereotunu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.