Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Kalbi

Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi: Zeytinyağlı Enginar Kalbi için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Kalbi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Enginar Kalbi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kavanoz enginar kalbi
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 demet dereotu (üzeri için)

Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları mini mini doğruyor, zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar ve zerdeçalı serpip karıştırıyoruz.
  • Soğanlar renk alınca, yine aynı büyüklükte doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz. 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  • Bezelyeleri ve 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Enginar kalbini kavanozdan çıkartıp sularını süzüp tencereye alıyoruz. 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Soğuduktan sonra ince ince kıydığımız dereotunu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025