Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi: Zeytinyağlı Enginar Kalbi için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Kalbi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Zeytinyağlı Enginar Kalbi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 adet enginar kalbi
- 10-12 adet arpacık soğan
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 adet portakal suyu
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç nar
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifi nasıl yapılır?
- Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Kök kısmından çok derin kesmemeye özen gösteriyoruz ki dağılmasınlar.
- Zeytinyağında soğanları soteliyoruz. Renk almaya başladıklarında bezelyeleri ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam ediyoruz.
- Enginar kalplerini ortadan ikiye ayırıp tencereye ekliyoruz. Çok hassas oldukları için çok karıştırmıyoruz.
- Limon suyunu ve portakal suyunu ekliyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz.
- Kapağını kapatıp altını kısıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
- Enginarlar yumuşamaya başladığında altını kapatıyoruz.
- Servis öncesinde üzerine dereotu ve nar ekliyoruz. Dilerseniz limon sıkıp biraz daha zeytinyağı üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Kalbi tarifinin püf noktası nedir?
Enginar kalpleri hassas olduğu için çok karıştırmayın.