Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi: Zeytinyağlı Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Zeytinyağlı Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1/2 demet taze nane
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı fesleğen
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1/3 çay kaşığı tarçın
Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Tarife başlamadan önce, enginarları kararmaması için limonlu suda 20 dakika bekletin. Enginarın taze ve olgun olmasına dikkat edin. Çürük kısımlarını keserek temizleyin. Yemeği pişirirken içerine toz şeker ilave edin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz. Pişirme işleminin sonlarında doğru tencereye birkaç damla limon sıkın. Böylece yemeğin rengi canlı kalacaktır.