Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 8 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
- 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
- Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
- Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
- Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
- Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
- Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
Zeytinyağlı Enginar tarifi için servis önerisi
Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.