Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1/2 su bardağı bezelye
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı, patatesi ve havucu soyup yıkayın ardından küp küp doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alın. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Patates ve bezelyeyi de ekleyip bezelyelerin rengi biraz dönene kadar kadar kavurun. Şekerini ve tuzunu ilave edip altını kapatın.
- Enginarları tencerenize sıralı dizin. Üzerine hazırladığınız garnitürden koyun.
- Son olarak suyu küçük bir kaba alın üzerine limonu sıkıp karıştırın ve tencereye ekleyin.
- Enginarları ocağa alıp su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka Limonlu suda pişirin.