Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı, patatesi ve havucu soyup yıkayın ardından küp küp doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını alın. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Patates ve bezelyeyi de ekleyip bezelyelerin rengi biraz dönene kadar kadar kavurun. Şekerini ve tuzunu ilave edip altını kapatın.
  • Enginarları tencerenize sıralı dizin. Üzerine hazırladığınız garnitürden koyun.
  • Son olarak suyu küçük bir kaba alın üzerine limonu sıkıp karıştırın ve tencereye ekleyin.
  • Enginarları ocağa alıp su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka Limonlu suda pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025