Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket garnitür
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Limonlu bir su hazırlayalım. Enginarları tek tek limonla ovup bu suyun içinde bekletelim. Bu sırada kuru soğanı ve sarımsakları ince doğrayalım.
- Enginarları sudan alıp tencereye dizelim. Soğan ve sarımsağı çanaklara paylaştıralım.
- Zeytinyağı, şeker, yarım limon suyu ve tuzu bir kasede karıştıralım, çanakların üzerilerine 2-3 yemek kaşığı paylaştıralım.
- 2 su bardağı suyu da tencereye döküp kapağı kapatalım. Enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Yumuşayan enginarlar ve soğanların üzerine süzdüğümüz garnitürleri paylaştıralım ve yemeğin suyundan üzerlerine gezdirelim.
- 10-15 dakika kadar pişirip demlendirelim. Servis sırasında dereotuyla süsleyelim. Afiyet olsun.