Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket garnitür
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam dereotu

Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Limonlu bir su hazırlayalım. Enginarları tek tek limonla ovup bu suyun içinde bekletelim. Bu sırada kuru soğanı ve sarımsakları ince doğrayalım.
  • Enginarları sudan alıp tencereye dizelim. Soğan ve sarımsağı çanaklara paylaştıralım.
  • Zeytinyağı, şeker, yarım limon suyu ve tuzu bir kasede karıştıralım, çanakların üzerilerine 2-3 yemek kaşığı paylaştıralım.
  • 2 su bardağı suyu da tencereye döküp kapağı kapatalım. Enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yumuşayan enginarlar ve soğanların üzerine süzdüğümüz garnitürleri paylaştıralım ve yemeğin suyundan üzerlerine gezdirelim.
  • 10-15 dakika kadar pişirip demlendirelim. Servis sırasında dereotuyla süsleyelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025