Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet havuç
- 1,5 su bardağı bezelye (200ml bardak ile)
- 4-5 su bardağı enginar
- 4-5 adet küp şeker
- 1/2 adet tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 adet limonun suyu
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanları kızgın zeytinyağına atıyoruz. Beklemeden üzerine havuçları, bezelyeyi ekliyoruz.
- Tuzunu da ekleyip Arada kavurarak pişmeye bırakıyoruz.
- Havuçlar piştiğinde enginarları yerleştiriyoruz. Biraz baskı uyguluyoruz ki yerleşsin. Her bir enginarın üzerine 1 er küp seker koyuyoruz.
- Enginarlarınız küçükse şekeri yarımda koyabilirsiniz 1 buçuk bardak kaynar suyumuzu ve yarım limonu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- 30-40 dakika piştikten sonra çatal ile kontrol edip enginarın altını kapatıyoruz. Yarım limon daha sıkıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı maydanoz ve dereotu koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi enginarına göre değişir. çatal rahatça batıyorsa pişmiştir. Örneğin patates de koyacaksanız biraz fazla su isteyecektir.