Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy enginar
- 1 kavanoz garnitür
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet yeşil soğan
- 12 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy limon
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu (üzeri için)
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağlı enginar için; öncelikle soğanları ince ince doğrayın. 1 adet küçük boy limonu ikiye kesin. Limonun suyunu sıkmadan önce bir tanesini elinize alın. 6 adet enginarı limon ile ovun.
- Daha sonra limon ile ovduğunuz enginarları tencere içine dizin. Enginarların üzerine doğradığınız soğanları paylaştırın.
- Ardından her bir enginarın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. 1 yemek kaşığı toz şeker ve damak tadınıza göre tuz serpiştirin. Tencerenin içine 1 su bardağı kadar su dökün.
- Son olarak limonun suyunu sıkıp, enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın.
- Enginarları yüksek ateş üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, hafifçe yumuşayana kadar enginarları pişirin.
- Hafifçe yumuşayan enginarların üzerine suyu süzülmüş hazır konserve garnitürü paylaştırın. Garnitürlerin üzerine kaşık yardımı ile biraz yemeğin suyundan gezdirin.
- Tencerenin kapağını tekrar kapatıp, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin.
- Zeytinyağlı enginar piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Daha sonra servis tabağına dizip, üzerilerinin parlak olması için biraz suyundan gezdirin.
- 1 tutam ince ince doğranmış dereotu serpiştirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.