Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 2 adet limon
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bezelye havuç ve patatesimiz konserve değilse minik küp küp kesip haşlıyoruz.
- Bir tencereye doğranmış soğanı yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz pembeleşince garnitürümüzü de içine koyup karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Tencereye enginarları üstüne garnitürü koyuyoruz. 1 limonun suyu, kalan yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 su bardağı suyu karıştırıp enginarların üstüne ekleyip pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletmeliyiz.
Zeytinyağlı Enginar tarifi için servis önerisi
Ilık veya soğuk yanına limonla servis ediniz.