Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet enginar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet küçük boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
  • 2 adet limon

Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bezelye havuç ve patatesimiz konserve değilse minik küp küp kesip haşlıyoruz.
  • Bir tencereye doğranmış soğanı yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz pembeleşince garnitürümüzü de içine koyup karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Tencereye enginarları üstüne garnitürü koyuyoruz. 1 limonun suyu, kalan yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 su bardağı suyu karıştırıp enginarların üstüne ekleyip pişiriyoruz.

Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?

Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletmeliyiz.

Zeytinyağlı Enginar tarifi için servis önerisi

Ilık veya soğuk yanına limonla servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025