Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet enginar
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı bezelye
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 demet dereotu

Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı, soğan ve tuzu tencereye alın. 1-2 dakika kavurduktan sonra havuçları ekleyin karıştırmaya devam edin.
  • Enginarların her birini, kararmaması için limon suyu ile ovalayın. Enginarları tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı unu elinize alın ve her bir enginarın üzerine serperek ekleyin. Unu direkt tencereye eklemeyin.
  • Her enginarın üzerine 1 çorba kaşığı şeker ekleyin. 1 su bardağı suyu ekleyin ve kaynayınca tencerenin altını kısın.
  • Enginarları ters düz edip portakal suyunu ekleyin. Altını harlayın, kaynayınca tekrar altını kısın.
  • Enginarlar yumuşamaya başlayınca konserve bezelyeleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • 10-15 dakika sonra enginarlar yumuşamış olacak. Altını kapatın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. Buzdolabına kaldırın ve tercihen 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün tüm garnitürleri enginarların içine doldurun. Dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?

Konserve bezelye kullanmayacaksanız, bezelyeleri havuçla birlikte eklemeniz gerekmekte.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025