Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar tarifi: Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet enginar
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet havuç
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı bezelye
- 1 su bardağı su
- 2 adet portakalın suyu
- 1 demet dereotu
Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı, soğan ve tuzu tencereye alın. 1-2 dakika kavurduktan sonra havuçları ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Enginarların her birini, kararmaması için limon suyu ile ovalayın. Enginarları tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı unu elinize alın ve her bir enginarın üzerine serperek ekleyin. Unu direkt tencereye eklemeyin.
- Her enginarın üzerine 1 çorba kaşığı şeker ekleyin. 1 su bardağı suyu ekleyin ve kaynayınca tencerenin altını kısın.
- Enginarları ters düz edip portakal suyunu ekleyin. Altını harlayın, kaynayınca tekrar altını kısın.
- Enginarlar yumuşamaya başlayınca konserve bezelyeleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- 10-15 dakika sonra enginarlar yumuşamış olacak. Altını kapatın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. Buzdolabına kaldırın ve tercihen 1 gece bekletin.
- Ertesi gün tüm garnitürleri enginarların içine doldurun. Dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Konserve bezelye kullanmayacaksanız, bezelyeleri havuçla birlikte eklemeniz gerekmekte.