Zeytinyağlı Elma Tarifi
Zeytinyağlı Elma tarifi: Zeytinyağlı Elma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Elma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Elma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yeşil elma
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kakule
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Elma tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları soyun dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İşlemi önceden yapacak iseniz elmaları kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Tavaya ½ çay bardağı zeytinyağı ve piyaz soğanları atın ve tuz ekleyerek kısık ateşte renk almadan terletin. Soğanlara sarımsak, defne yaprağı, çubuk tarçın ve kakuleyi de ekleyin.
- Tavaya elmaları sıralı şekilde dizin ve yaklaşık ¼ çay bardağı su ekleyin. Elmaların üzerine bir miktar tuz ve zeytinyağı gezdirin üzerini yağlı kağıt ve kapak ile kapatın.
- 10 dakika sonra elmalar hafif yumuşayınca ocaktan alın ve elmaları oda ısısında soğutun.
- Ilınan elmanızı tabandaki soğan, dereotu, tarçın ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Elma tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotu serpebilir, tarçın ilave edebilirsiniz.