Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Elma Tarifi

Zeytinyağlı Elma

Zeytinyağlı Elma Tarifi

Zeytinyağlı Elma tarifi: Zeytinyağlı Elma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Elma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Elma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yeşil elma
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kakule
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Elma tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaları soyun dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İşlemi önceden yapacak iseniz elmaları kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Tavaya ½ çay bardağı zeytinyağı ve piyaz soğanları atın ve tuz ekleyerek kısık ateşte renk almadan terletin. Soğanlara sarımsak, defne yaprağı, çubuk tarçın ve kakuleyi de ekleyin.
  • Tavaya elmaları sıralı şekilde dizin ve yaklaşık ¼ çay bardağı su ekleyin. Elmaların üzerine bir miktar tuz ve zeytinyağı gezdirin üzerini yağlı kağıt ve kapak ile kapatın.
  • 10 dakika sonra elmalar hafif yumuşayınca ocaktan alın ve elmaları oda ısısında soğutun.
  • Ilınan elmanızı tabandaki soğan, dereotu, tarçın ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Elma tarifi için servis önerisi

Üzerine dereotu serpebilir, tarçın ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025