Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 300-400 gram asma yaprağı (haşlanmış)
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı nane (taze nane de olur)
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dilim limon (üzerine)

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı hazırlanır. Soğanlar uygun bir tencerede küp küp doğranıp zeytinyağda sotelenir.
  • Pembeleşince salçalar eklenip kavrulur. Pirinç yıkanır nişastadan arındırılır.
  • Daha sonra pirinç baharatlar şeker tuz ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulup ocağın altı kapatılır.
  • Yeşillikler ince ince kıyılır ve eklenir. Son olarak nar ekşisi de ilave edilip dinlenmeye bırakılır.
  • Asma yapraklarının sapları alınır ve harçtan yeteri kadar koyup ince ince sarılır. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Tencerenin dibine bir kaç asma yaprağı serilip üzerine sarmalar dizilir.
  • Sarmaların üzerine zeytinyağı aktarılır. İsteğe bağlı limon dilimleri dizilir.
  • Sarmalarla bir hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir ve üzerine bir tabak kapatılarak pişmeye bırakılır.
  • İlk olarak yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
  • Bu aşamada suyu az gelip hala pişmemiş olursa üzerine azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Eğer salamura kullanacaksanız 4-5 saat öncesinden suda bekletilmesi gerekir. Ara ara suyu değiştirilir. Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025