Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi tarifi: Zeytinyağlı Deniz Börülcesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Deniz Börülcesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi tarifi nasıl yapılır?

  • Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzüyoruz. Bir tencerede kaynayan bol suya kökleriyle birlikte deniz börülcelerini ekliyoruz. Sarımsakları da kabuklarıyla suya bırakıyoruz, tencere kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte 5-6 dakika haşlıyoruz.
  • Buzlu soğuk su dolu bir kaba haşlanan börülceleri alıyoruz. Soğuk suya almamız börülcelerin hem çabuk soğumasını hem de rengini korumasını sağlıyor.
  • Börülcelerin kılçıklarından ayrılması gerekiyor. Kökten parmak uçlarımızla baskı yapıp hafifçe yumuşak kısımlarını çekiyoruz. Bu şekilde tüm dalların kılçıklarını ayırıyoruz.
  • Ayıklama işleminden sonra, sos için haşlanan sarımsakları soyup bir kasede eziyoruz. Üzerine limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ediyoruz, iyice karıştırıyoruz. Börülcelerin üzerine gezdirip servis ediyoruz.

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi tarifinin püf noktası nedir?

Deniz börülcesi doğası gereği kendinden tuzludur. Bu nedenle ne haşlama suyuna ne de sosuna tuz eklemiyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025