Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Çanak Enginar tarifi: Zeytinyağlı Çanak Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Çanak Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Çanak Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 kavanoz garnitür
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 su bardağı su
- 1 tutam toz şeker
- 1 tutam tuz
Zeytinyağlı Çanak Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları uygun bir tencereye yerleştirip limon suyu, zeytinyağı ve ılık suyla kısık ateşte haşlamaya başlayın.
- Garnitürle pişeceği için sertliği gidinceye kadar pişmesi yeterli olacaktır. Üzerine toz şeker ve tuz ilave etmeyi de unutmayın.
- Teflon tencerenin içerisinde, piyazlık doğranan kuru soğan ve zeytinyağıyla kısık ateşte iyice soteleyin.
- Çanağın içini doldurun ve garnitürü de ekleyin. Kısık ateşte biraz suyla pişmeye bırakın. İyice yumuşayınca olmuş demektir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Çanak Enginar tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotunu doğrayıp soğuk olarak servis edin.