Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi: Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram brüksel lahanası
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğruyoruz, sarımsakları ince ince dilimliyoruz.nZeytinyağında renk değiştirene kadar soteliyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız havuçları ekleyip 1-2 dakika soteliyoruz.nDaha sonra ortadan ikiye ayırdığımız brüksel lahanalarını ekleyip, bir iki döndürüyoruz. Suyunu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekip pişince dinlendirip servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifinin püf noktası nedir?
Birkaç damla limon suyu lezzet katabilir.