Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi: Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram brüksel lahanası
- 1 adet havuç
- 2 adet küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Brüksel lahanalarının dış yapraklarını soyup ortadan ikiye ayırın.
- Ayçiçek yağını tencereye koyup kızdırın. Brüksel lahanalarını soteleyin. Kızarmış bir görüntü olacak.
- Brüksel lahanalarını kenara alın. Küp küp doğranmış soğanları yarım ay halindeki havuçla kavurun.
- Hazırladığınız Brüksel lahanalarını üzerine yayın. üzerine domates sosunu ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte bekledikten sonra suyunu ekleyin. Kaynayana kadar altını açın.
- Dilediğiniz sebze pişme derecesine göre süresini ayarlayın. Servis tabağına almadan önce üzerine limon suyunu ekleyin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz 1 küp şeker atabilirsiniz. Ben havuç şekerli bir yapıya sahip olduğundan tercih etmedim.