Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi: Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram brüksel lahanası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?

  • Brüksel lahanalarının dış yapraklarını soyup ortadan ikiye ayırın.
  • Ayçiçek yağını tencereye koyup kızdırın. Brüksel lahanalarını soteleyin. Kızarmış bir görüntü olacak.
  • Brüksel lahanalarını kenara alın. Küp küp doğranmış soğanları yarım ay halindeki havuçla kavurun.
  • Hazırladığınız Brüksel lahanalarını üzerine yayın. üzerine domates sosunu ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte bekledikten sonra suyunu ekleyin. Kaynayana kadar altını açın.
  • Dilediğiniz sebze pişme derecesine göre süresini ayarlayın. Servis tabağına almadan önce üzerine limon suyunu ekleyin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz 1 küp şeker atabilirsiniz. Ben havuç şekerli bir yapıya sahip olduğundan tercih etmedim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025