Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Börülce tarifi: Zeytinyağlı Börülce için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Börülce nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Zeytinyağlı Börülce yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram taze börülce
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
Zeytinyağlı Börülce tarifi nasıl yapılır?
- Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra 7-8 cm uzunluğunda dilimleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Havuçları uzun ve ince bir şekilde doğrayın.
- Domatesleri rendeleyin.
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Havuçları terlettikten sonra börülceyi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve domatesleri ekleyin.
- Son olarak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, kapağı kapalı bir şekilde ve orta ateşte 20 dakika (suyunu çekene kadar) pişirin ve afiyetle tüketin.
Zeytinyağlı Börülce tarifinin püf noktası nedir?
Börülceleriniz çok taze değilse az su salacaklarından daha fazla su ilavesi ve daha uzun süre pişirilmesi gerekecektir.