Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi: Zeytinyağlı Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet büyük boy soğan
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/3 çay kaşığı tarçın
- 1-2 yemek kaşığı kuru nane
- 1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1-2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 avuç taze nane
- 1 su bardağı su
- 12-13 adet dolmalık biber
Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci suyu berrak hale gelinceye dek bolca yıkayın.
- Soğanları küp küp kesin (orta boy ise 3 adette kullanabilirsiniz). Zeytinyağında orta ateşte bolca kavurun.
- Dolmalık fıstık ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu süzülen pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatlarını ve sıcak suyu ekleyin. Hafif Diri kalacak şekilde pişirin (yenibahar ve tarçını pişme işlemi tamamlandıktan ocaktan aldıktan sonra ekleyin).
- Pişip ocaktan aldıktan sonra ince kesim taze naneleri harcın içerisine ekleyin (isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz).
- Harç ile dolmalık biberlerin içini çok bastırmadan doldurun.
- Biberlerin boyunun yarısından azı kadar su ve 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin (su çok fazla eklemeyin suyunu çekip hafif dibi tutunca bence çok lezzetli oluyor).
- İsterseniz 190 derece fırın üst ızgara ayarında 5-10 dakika üzerilerini de kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.