Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar tarifi: Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram bezelye (ayıklanmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 adet limon
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Bir soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice kavuruyoruz.
- Ayrı bir yerde 10 dakika haşladığımız bezelyeleri, soğanların üzerine ekliyoruz.
- Bir tatlı kaşığı toz şekeri de koyup karıştırıyoruz.
- Malzemeler birlikte kavrulurken enginarları iyice yıkayıp yarım limon ile ovalıyoruz.
- Ardından tencereye ters bir şekilde diziyoruz.
- Kalan yarım limonun suyunu enginarların üzerine gezdiriyoruz.
- Ardından tuzunu ve suyunu da ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yarım saat (enginarın sertliğine) göre pişiriyoruz.
- Pişen enginarlar hafif ılıdıktan sonra düz çevirip çanak kısımına soğan ve bezelyeleri kaşık yardımıyla koyuyoruz.
- Servis esnasında üzerine dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.