Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar tarifi: Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram bezelye (ayıklanmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Bir soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice kavuruyoruz.
  • Ayrı bir yerde 10 dakika haşladığımız bezelyeleri, soğanların üzerine ekliyoruz.
  • Bir tatlı kaşığı toz şekeri de koyup karıştırıyoruz.
  • Malzemeler birlikte kavrulurken enginarları iyice yıkayıp yarım limon ile ovalıyoruz.
  • Ardından tencereye ters bir şekilde diziyoruz.
  • Kalan yarım limonun suyunu enginarların üzerine gezdiriyoruz.
  • Ardından tuzunu ve suyunu da ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yarım saat (enginarın sertliğine) göre pişiriyoruz.
  • Pişen enginarlar hafif ılıdıktan sonra düz çevirip çanak kısımına soğan ve bezelyeleri kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  • Servis esnasında üzerine dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025