Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Zeytinyağlı Bezelye tarifi: Zeytinyağlı Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bezelye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Zeytinyağlı Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 300 gram bezelye (ayıklanmış)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 tutam dereotu
Zeytinyağlı Bezelye tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
- Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.
- Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
- Bezelye piştikten sonra tencerenin altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Ilınan bezelyeye limonlu sosu ilave ederek karıştırın.
- Üzerine dereotunu ekleyerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Bezelye tarifi için servis önerisi
Yanına pilavla servis edebilir, şahane bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.