Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Bezelye tarifi: Zeytinyağlı Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 300 gram bezelye (ayıklanmış)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 tutam dereotu

Zeytinyağlı Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
  • Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.
  • Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.
  • Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
  • Bezelye piştikten sonra tencerenin altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Ilınan bezelyeye limonlu sosu ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine dereotunu ekleyerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin. Afiyetler olsun!

Zeytinyağlı Bezelye tarifi için servis önerisi

Yanına pilavla servis edebilir, şahane bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025