Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram barbunya
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyalar 1 litre kadar suda haşlanır.
  • Bir derin tencerede zeytinyağı soğan sarımsak ve domates sotelenir.
  • Üzerine doğranmış patates, havuç, küp şeker, yeteri kadar tuz eklenir ve 1 litre kadar su ilave edilir.
  • Süzülen barbunyalar son olarak eklenir ve birlikte pişirmeye bırakılır.
  • Soğuyan barbunya üzerine bir tutam maydanoz eklenerek servis edilir.

Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?

Barbunyalar haşlanırken çok pişirmemeye dikkat edilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025