Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram barbunya
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küp şeker
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyalar 1 litre kadar suda haşlanır.
- Bir derin tencerede zeytinyağı soğan sarımsak ve domates sotelenir.
- Üzerine doğranmış patates, havuç, küp şeker, yeteri kadar tuz eklenir ve 1 litre kadar su ilave edilir.
- Süzülen barbunyalar son olarak eklenir ve birlikte pişirmeye bırakılır.
- Soğuyan barbunya üzerine bir tutam maydanoz eklenerek servis edilir.
Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?
Barbunyalar haşlanırken çok pişirmemeye dikkat edilmeli.