Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet küp şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 demet maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Kavrulan soğanlara salçamızı koyalım.
  • Barbunyaları koyup karıştıralım.Küp küp doğranmış patates ve havucumuzu ekleyelim.
  • Tuz ve küp şeker ekleyelim.
  • Yeteri kadar su koyalım.(Üstünü geçecek kadar)Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte pişirelim.
  • Kapatmaya yakın maydanozunu ekleyelim. Barbunyalar pişince altını kapatalım.
  • Sıcak ya da soğuk servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?

Taze veya kuru barbunyadan bu yemeği yapabiliriz. Barbunyaları tüm işlemler öncesinde biraz haşlayalım. Bu daha kolay pişmesini sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025