Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Barbunya için:
- 1 kilogram taze barbunya
- 3 adet orta boy domates
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 750 mililitre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını bir tencereye alın ve küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
- Havuçları da halkla halka doğrayıp ekledikten sonra, soğanlar pembeleşene dek kavurun. Bu aşamada havuç da içindeki şekeri salacak ve lezzetlenmiş olacak.
- Ardından içine salçayı, ince doğranmış sarımsakları ve küp küp doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin.
- 3 dakika kadar karıştırdıktan sonra ayıklamış ve yıkamış olduğunuz barbunyaları ekleyin.
- Barbunyaları ekledikten sonra güzelce karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayana dek bu şekilde 30 dakika pişmeye bırakın.
- Ocaktan almanıza 10 dakika kadar zaman kala içine tuzunu ve şekerini ekleyin ve 10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp, ılıklaşmaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra bir servis tabağına alın ve üstlerini ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlı yemekleri pişirirken 1 adet kesme şeker ilave ederseniz yemeğinizin tadı daha lezzetli olacaktır. Barbunyanın cinsine göre pişirme süresi farklılıklar gösterecektir. Eğer normalden uzun sürede pişer ve suyunu çekerse kontrollü olarak sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Barbunyayı haşladıktan sonra da pişirebilirsiniz, böylece pişme süresi daha kısa olacaktır ancak taze barbunyaların pişirilmeden önce haşlanmasına genellikle ihtiyaç duyulmaz.
Zeytinyağlı Barbunya tarifi için servis önerisi
Zeytinyağını pişirme işleminden sonra barbunya ılıkken çiğden de ilave edebilirsiniz.