Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze barbunya
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarından arındırdığımız barbunyalarımızı güzelce yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerini biraz geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Orta ateşte 15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Yarım çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırıyoruz. Bir adet ince doğranmış soğan ve 3 diş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış 2 adet patates ve 2 adet havucu da ekliyoruz, ardından renk ve tat vermesi için salçamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Haşlanmış barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 adet minik minik doğranmış domatesimizi ekliyoruz. Son olarak tuz ve şekerimizi de katıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?
Barbunyanın durumuna göre haşlama süresi artabilir. Pişme durumuna göre suyunu çeken barbunyaya ilave su katabilirsiniz. Servis tabağına limon ekleyin, tümüne eklerseniz tüketmeden daha fazla ekşimesine sebep olacaktır.