Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram barbunya
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6-7 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyalar akşamdan suya ıslanır. (taze barbunyalar ayıklanıp direkt uygulanır)
- Ertesi gün kaynar suda bir taşım kaynatılıp suyu süzülür.
- Bir tencerede minik minik doğranan soğan, sarımsak zeytinyağının yarısı ile kavrulur.
- Salçalar da eklenip biraz kavrulduktan sonra içine havuç, patates ve barbunyalar da eklenip biraz daha kavrulur.
- Sonra üzerine çıkacak kadar su,tuz ve toz şeker de katılıp pişmeye bırakılır.
- Pişince üzerine kalan zeytinyağı gezdirilip ocaktan alınır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?
İsteğe bağlı sıcak veya soğuk servis edilir.