Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram barbunya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyalar akşamdan suya ıslanır. (taze barbunyalar ayıklanıp direkt uygulanır)
  • Ertesi gün kaynar suda bir taşım kaynatılıp suyu süzülür.
  • Bir tencerede minik minik doğranan soğan, sarımsak zeytinyağının yarısı ile kavrulur.
  • Salçalar da eklenip biraz kavrulduktan sonra içine havuç, patates ve barbunyalar da eklenip biraz daha kavrulur.
  • Sonra üzerine çıkacak kadar su,tuz ve toz şeker de katılıp pişmeye bırakılır.
  • Pişince üzerine kalan zeytinyağı gezdirilip ocaktan alınır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?

İsteğe bağlı sıcak veya soğuk servis edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025