Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram barbunya
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates (iri doğranmış)
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/4 su bardağı su

Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunya ayıklanır ve yıkanır.
  • Tencerede kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz atılır ve barbunya diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır, süzülür.
  • Soğan zeytinyağında yumuşatılır.
  • Üzerine sırayla doğranmış domates, barbunya, rende domates, şeker, tuz ve su eklenir.
  • Önce yüksek ateşte, kaynayınca orta kısık ateşte pişirilir.
  • 15 dakika sonra karıştırılıp halka doğranmış yeşil biber eklenir. 15 dakika daha pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca zeytinyağı gezdirilir. Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?

Barbunya tuzlu suda diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025