Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram barbunya
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates (iri doğranmış)
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/4 su bardağı su
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Barbunya ayıklanır ve yıkanır.
- Tencerede kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz atılır ve barbunya diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır, süzülür.
- Soğan zeytinyağında yumuşatılır.
- Üzerine sırayla doğranmış domates, barbunya, rende domates, şeker, tuz ve su eklenir.
- Önce yüksek ateşte, kaynayınca orta kısık ateşte pişirilir.
- 15 dakika sonra karıştırılıp halka doğranmış yeşil biber eklenir. 15 dakika daha pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca zeytinyağı gezdirilir. Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya tarifinin püf noktası nedir?
Barbunya tuzlu suda diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır.