Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kilogram barbunya
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyalar ayıklanıp sıcak suda haşlanır.
  • Sırasıyla soğan, biber ve havuç zeytinyağında kavrulur. İnce ince doğranmış sarımsak eklenir.
  • Sarımsağın kokusu geldikten sonra küçük küçük doğranmış domates eklenir. Domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Haşlanmış barbunya üzerine eklenir. Tuz ve şeker ilave edilerek 1-2 dakika beklenir.
  • Üzerini hafif örtecek şekilde kaynar su eklenir. Pişmeye bırakılır. 25-30 dakikada servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya tarifi için servis önerisi

İsteğe göre servis yaparken üzerine limon sıkılır ve birkaç dal maydanoz koyulur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025