Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya tarifi: Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kilogram barbunya
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyalar ayıklanıp sıcak suda haşlanır.
- Sırasıyla soğan, biber ve havuç zeytinyağında kavrulur. İnce ince doğranmış sarımsak eklenir.
- Sarımsağın kokusu geldikten sonra küçük küçük doğranmış domates eklenir. Domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.
- Haşlanmış barbunya üzerine eklenir. Tuz ve şeker ilave edilerek 1-2 dakika beklenir.
- Üzerini hafif örtecek şekilde kaynar su eklenir. Pişmeye bırakılır. 25-30 dakikada servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya tarifi için servis önerisi
İsteğe göre servis yaparken üzerine limon sıkılır ve birkaç dal maydanoz koyulur.