Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Zeytinyağlı Bamya tarifi: Zeytinyağlı Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Zeytinyağlı Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500-750 gram bamya
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates rendesi (ya da küp doğranmış)
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet limon suyu
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Bamya tarifi nasıl yapılır?
- Bamyaları iyice yıkayın.
- Bıçak yardımıyla huni şeklinde kalem açar gibi tepelerini temizleyin.
- Limonlu suda bekletin. Zeytinyağ ve soğanı kavurun.
- Üzerine salçasını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırın.
- Bamyaları süzün ve salçalı karışıma ekleyin. Çok ezmeden karıştırın.
- Haşlanmış nohut ve limon suyunu da ekleyin.
- Baharatlar ve tuzunu şekerini de ekleyip yavaşça karıştırarak pişirin.
- Bamyalar yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bamya tarifinin püf noktası nedir?
Bamyaları düzgün temizlerseniz salyalanma yapmaz.