Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Zeytinyağlı Bamya tarifi: Zeytinyağlı Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500-750 gram bamya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi (ya da küp doğranmış)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon suyu
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 adet kesme şeker

Zeytinyağlı Bamya tarifi nasıl yapılır?

  • Bamyaları iyice yıkayın.
  • Bıçak yardımıyla huni şeklinde kalem açar gibi tepelerini temizleyin.
  • Limonlu suda bekletin. Zeytinyağ ve soğanı kavurun.
  • Üzerine salçasını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Bamyaları süzün ve salçalı karışıma ekleyin. Çok ezmeden karıştırın.
  • Haşlanmış nohut ve limon suyunu da ekleyin.
  • Baharatlar ve tuzunu şekerini de ekleyip yavaşça karıştırarak pişirin.
  • Bamyalar yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bamya tarifinin püf noktası nedir?

Bamyaları düzgün temizlerseniz salyalanma yapmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025