Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla tarifi: Zeytinyağlı Bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Bakla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram taze bakla
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu (süslemek için)

Zeytinyağlı Bakla tarifi nasıl yapılır?

  • Baklaları yıkayıp, ayıklayın. Ayıkladığınız baklaları kararmaları için limonlu suda bekletin.
  • Soğanları küp küp doğayın. Sarımsakları ezerek soğanla harmanlayın.
  • Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğan, sarımsak karışımını kavurun.
  • Baklaların suyunu süzün ve soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
  • Baklaları hafif kavurduktan sonra 4 su bardağı su ekleyin.
  • Kesme şeker ve tuzu ilave edin. En son zeytinyağını yemeğin her yerine eşit denk gelecek şekilde baklaların üzerinde gezdirin.
  • 25-30 dakika orta ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Zeytinyağlı Bakla tarifinin püf noktası nedir?

Baklaların kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Zeytinyağlı yemeklerinizde sızma zeytinyağı kullanmaya özen gösterin. Zeytinyağlı yemeklerinizi pişiriken lezzetin tamamlanması için pişmeye bırakmadan ve kapağını kapatmadan önce 1-2 yemek kaşığı ekstra zeytinyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz. Zeytinyağlı yemeklerinizin sularının yoğun olmasını isterseniz bir tutam un serpebilirsiniz.

Zeytinyağlı Bakla tarifi için servis önerisi

Üzerine doğranmış dereotlarını ekleyin, yanına da sarımsaklı yoğurt pek bir yakışıyor aklınızda olsun :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025